Airco Installatie Noordwolde

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Noordwolde kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker bekijk je nuttige tips en informatie over de verscheidene soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens check je adressen van lokale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Noordwolde

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Noordwolde. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Noordwolde voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij binnen no-time gecertificeerde installatiebedrijven. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-noordwolde-8391

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Noordwolde (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Noordwolde (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Zandhuizen, Oosterstreek, Boschoord, Doldersum, Wilhelminaoord.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan diverse soorten units die men kan installeren. Hierna kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Noordwolde: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Noordwolde: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco montage.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Noordwolde.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Noordwolde liggen nogal uiteen. De kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel hieronder verstrekken we een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Noordwolde. Deze prijsindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2125 – €2955
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1195 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€430 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€155 – €640
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Noordwolde.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een hete woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een professionele installateur in Noordwolde. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs komt tot stand door een aantal aspecten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €275 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen instap-modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt zo’n 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Noordwolde. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie