Airco Installatie Nederbrakel

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Nederbrakel biedt een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina vind je goede tips en info over de beste soorten modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Tevens verstrekken wij de gegevens van plaatselijke installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Nederbrakel

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Nederbrakel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Nederbrakel voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij snel & eenvoudig geschikte vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-nederbrakel-9660

Monteurs en installateurs uit de regio
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Nederbrakel (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem integreren. Verder staan ze open voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Nederbrakel (gemeente Brakel, provincie Oost Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Michelbeke, Everbeek, Elst, Nederzwalm-Hermelgem, Sint-Maria-Latem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn diverse soorten modellen waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Nederbrakel: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Nederbrakel: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Aankooptips.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Nederbrakel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Nederbrakel lopen zeer uiteen. De kosten kunnen afwijken per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het onderstaande schema vind jij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Nederbrakel. De kosten zijn exclusief onderhoudsinterval, vullen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingTarieven
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1205 – €1950
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2220 – €2950
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1115 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €375 – €810
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €615
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Nederbrakel.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Nederbrakel. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van diverse onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Verder heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €85 tot €265 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen hebben meer stroom nodig dan de kleine modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt plusminus 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Nederbrakel. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie