Airco Installatie Michelbeke

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Michelbeke zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs verstrekken wij concrete info over de diverse soorten producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens lees je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Michelbeke

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Michelbeke. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Michelbeke voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij snel en simpel goede installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-michelbeke-9660

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Michelbeke (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montage experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem inregelen. Ook dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Michelbeke (gemeente Brakel, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Everbeek, Elst, Nederzwalm-Hermelgem, Sint-Maria-Latem, Sint-Denijs-Boekel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de populairste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden veel verschillende soorten producten die men kan installeren. In de volgende paragraaf check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Michelbeke: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Michelbeke: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Michelbeke.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Michelbeke liggen nogal uiteen. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande schema verstrekken we de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Michelbeke. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €1975
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2145 – €2940
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1155 – €2285
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €440 – €855
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €210 – €675
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Michelbeke.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten middels een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warme woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie een airconditioner monteren door een goede installateur in Michelbeke. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen & verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de installatie. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €80 tot €310 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters dan de kleine modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem rekent circa 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Michelbeke. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt o.a. naar koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie