Airco Installatie Zandvliet

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Zandvliet levert jou een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal vind je uitgebreide info over de verscheidene type modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens lees je contactgegevens van regionale montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zandvliet

Het Belgische klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Zandvliet. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zandvliet voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je zonder gedoe gecertificeerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-zandvliet-2040

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Zandvliet (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem inregelen. Ook staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In het schema hierna vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Zandvliet (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Lillo, Berendrecht, Waanrode, Kersbeek-Miskom, Hoeleden.

FirmaAdresPostcodePlaats
ThermocoHaifastraat 52030Antwerpen
Omar BouzidTurnersstraat 262020Antwerpen
Ivo De BackerBrusselstraat 912018Antwerpen
Schema met airco montagebedrijven Zandvliet vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit diverse soorten uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zandvliet: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zandvliet: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Mobiele Airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Zandvliet.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1225.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco augustus 2022 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Zandvliet variëren enorm. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel tref je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Zandvliet. Deze prijsindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1165 – €2000
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2175 – €2985
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2240
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €435 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €235 – €620
Schema met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Zandvliet.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een erg heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Zandvliet. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje hangt af van vele factoren. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Houd rekening met plusminus €80 tot €260 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en rendement / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom dan instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem verbruikt circa 1,60 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Zandvliet. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur controleert onder andere naar verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie