Airco Installatie Antwerpen

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2022? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Antwerpen draagt bij aan extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs bieden wij praktische tips en adviezen over de beste toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook bieden wij gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Antwerpen

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Antwerpen. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Antwerpen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze website check jij snel geschikte montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-antwerpen-2000

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Antwerpen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele montage experts mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem inregelen. Ook zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het overzicht hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Antwerpen (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Kortenaken, Bekkevoort, Geetbets, Zoutleeuw, Landen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BraboVlaamsekaai 902000Antwerpen
Airco VDWSpiltstraat 1491980Zemst
VDH TechniekenSpiltstraat 2181980Zemst
Overzicht met airco montagebedrijven Antwerpen vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen meerdere units die je kunt kiezen. In het volgende overzicht kan je aan de slag met een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Antwerpen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Antwerpen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Verplaatsbare airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Antwerpen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en datacentra.

Goedkoopste airco augustus 2022 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Antwerpen lopen zeer uiteen. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema tref je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Antwerpen. De prijzen zijn exclusief onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1160 – €1995
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2205 – €2985
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1145 – €2200
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €430 – €885
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€220 – €665
Overzicht met de tarieven van aannemers airconditioning in Antwerpen.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een erg heet huis in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Antwerpen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door diverse factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Als laatste heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op om en nabij de €70 tot €250 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De zware modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem moet circa 1,35 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Antwerpen. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt bijv. naar condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie