Airco Installatie Berchem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2021? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Berchem draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op deze pagina lees je concrete tips en info over de verscheidene soorten modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens vind je de gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Berchem

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Berchem. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Berchem voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal check jij snel & eenvoudig populaire vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-berchem-2600

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Berchem (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem integreren. Daarnaast zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In het volgende schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Berchem (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Gestel, Beerzel, Kessel, Bevel, Waarloos.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Lemco nvLodewijck Van Berckenlaan 162600Berchem
Jacobs JHeuvel 442580Putte
Tim verschooten renovatiewerkenMechelbaan 182580Putte
Gegevens van airco montagebedrijven Berchem vergelijken

Je huis verkoelen?

Vergelijk de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan velerlei soorten producten die je kunt kiezen. Hierna tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Verder is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, profiteer direct.
 • Mobiele airco Berchem: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Berchem: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezetref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Berchem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco oktober 2021 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Berchem laten een grote variatie zien. De kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen essentieel. Als een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het volgende schema vind jij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Berchem. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhoud, navullen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductBeschrijvingOnkosten
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1170 – €1950
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2185 – €2920
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1165 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€395 – €900
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €150 – €660
Schema met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Berchem.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Berchem. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €80 tot €265 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt zo’n 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Berchem. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie