Airco Installatie Ruinen

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Ruinen draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op dit portaal verzamel je nuttige tips en adviezen over de velerlei soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Verder bieden wij gegevens van regionale installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ruinen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Ruinen. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Ruinen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je binnen no-time gespecialiseerde vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ruinen-7963

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Ruinen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem installeren. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In onderstaand overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Ruinen (gemeente Westerveld, provincie Drenthe). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Ruinerwold, Koekange, Veeningen, de Wijk, IJhorst.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten units die geschikt kunnen zijn. Hieronder tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Ruinen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Ruinen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco schoonmaken.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Ruinen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een fijne koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Ruinen zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen kunnen afwijken per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema verstrekken wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Ruinen. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingInvestering
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1150 – €1980
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2210 – €2920
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1185 – €2230
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €375 – €830
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €215 – €630
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Ruinen.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Ruinen. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs bestaat uit vele factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Daarbij noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €85 tot €300 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een normaal koelsysteem vraagt ongeveer 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Ruinen. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie