Airco Installatie Wilrijk

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Wilrijk levert jou extra verkoeling in huis, of op je werk. Op deze website verzamel je praktische informatie over de verschillende soorten producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook tref je contactgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Wilrijk

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Wilrijk. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Wilrijk voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref jij binnen no-time vakbekwame vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-wilrijk-2610

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Wilrijk (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Daarnaast kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Wilrijk (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Berchem, Gestel, Beerzel, Kessel, Bevel.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Inter ClimaBoomsesteenweg 4962610Wilrijk
M-serviceSFotografielaan 182610Wilrijk
EdsPlanetariumlaan 1972610Wilrijk
Tabel met airco montagebedrijven Wilrijk vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit meerdere uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. Hierna lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco onderhoud.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wilrijk: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Wilrijk: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco met verwarming.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Wilrijk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1325.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Wilrijk laten een grote variatie zien. De prijzen wisselen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan wanneer jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel verstrekken wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Wilrijk. De getoonde tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, reinigen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1250 – €2045
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2160 – €2930
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1205 – €2210
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€375 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €665
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Wilrijk.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warm huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Wilrijk. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei posten. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Ook noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van een €90 tot €315 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem rekent circa 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Wilrijk. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt o.a. naar expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie