Airco Installatie Bekkevoort

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een goed werkende airco kopen in Bekkevoort biedt een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina bieden wij belangrijke tips en info over de velerlei soorten modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Mede faciliteren we de gegevens van erkende installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Bekkevoort

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Bekkevoort. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Bekkevoort voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij razendsnel erkende monteurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-bekkevoort-3460

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Bekkevoort (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem integreren. Daarnaast regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Bekkevoort (gemeente Bekkevoort, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Geetbets, Zoutleeuw, Landen, Tielt-Winge, Glabbeek.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Clima SolutionsRijnrode 953460Assent
TS&IPersoonstraat 603454Geetbets
VansimsenBiesemstraat 343454Rummen
Gegevens van airco montagebedrijven Bekkevoort vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse systemen die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Bekkevoort: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Bekkevoort: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco acties.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Bekkevoort.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco november 2021 incl. plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Bekkevoort lopen zeer uiteen. De tarieven verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de vergelijker hieronder verstrekken wij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Bekkevoort. Deze kostenindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, vullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1185 – €2000
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2185 – €2920
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1205 – €2290
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €400 – €860
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €210 – €630
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Bekkevoort.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airco installeren door een professionele installateur in Bekkevoort. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje bestaat uit velerlei onderdelen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €70 tot €265 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per systeem en koelvermogen. De grotere installaties gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van a-merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem moet plusminus 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Bekkevoort. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur checkt o.a. verdamper, condensor, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie