Airco Installatie Tielt-Winge

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Tielt-Winge resulteert in een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Hier verstrekken wij nuttige tips en informatie over de beste soorten systemen in België en een handig keuzeadvies. Mede verstrekken wij contactgegevens van lokale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in huis installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Tielt-Winge

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Tielt-Winge. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Tielt-Winge voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je zonder gedoe erkende installateurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-tielt-winge-3390

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Tielt-Winge (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Verder regelen ze onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Tielt-Winge (gemeente Tielt-Winge, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Glabbeek, Boutersem, Bierbeek, Linter, Hoegaarden.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
VDG TechniekenTiensesteenweg 893390Sint-Joris-Winge
Willy DevroyeVengerstraat 543360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
Adresgegevens van airco montagebedrijven Tielt-Winge vergelijken

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. We onderscheiden een aantal verschillende producten waar je uit kunt kiezen. Hierna kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de toenemende energierekening. Verder moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Tielt-Winge: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Tielt-Winge: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Tielt-Winge.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2022 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Tielt-Winge zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel hieronder tref jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Tielt-Winge. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductToelichtingTarieven
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €1950
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2940
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1200 – €2300
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €365 – €825
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €240 – €670
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Tielt-Winge.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airco monteren door een goede installateur in Tielt-Winge. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Daarnaast het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan €85 tot €285 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem rekent ongeveer 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Tielt-Winge. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie