Airco Installatie Hoelbeek

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Hoelbeek kan enorm helpen voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs verzamel je praktische tips en informatie over de beste soorten oplossingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Verder vind je contactgegevens van lokale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hoelbeek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal Vlamingen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hoelbeek. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hoelbeek voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je probleemloos erkende vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-hoelbeek-3746

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Hoelbeek (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Tevens dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Hoelbeek (gemeente Bilzen, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Martenslinde, Waltwilder, Rosmeer, Rijkhoven, Munsterbilzen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit velerlei soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Substituten van een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hoelbeek: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hoelbeek: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco toepassingen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Hoelbeek.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Hoelbeek liggen nogal uiteen. De kosten variëren per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In deze tabel vind jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Hoelbeek. Deze prijsindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1215 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2200 – €2985
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1175 – €2295
Mobiele airco’sGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€445 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€240 – €700
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Hoelbeek.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco monteren door een erkende installateur in Hoelbeek. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs komt tot stand door vele onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €85 tot €265 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet ruwweg 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hoelbeek. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie