Airco Installatie Bilzen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Bilzen kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker verzamel je nuttige tips over de verschillende type toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens verstrekken wij de gegevens van regionale specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Bilzen

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Bilzen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Bilzen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij razendsnel ervaren vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-bilzen-3740

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Bilzen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatiepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Bilzen (gemeente Bilzen, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Hoeselt, Kortessem, Herstappe, Tongeren, Zutendaal.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Vandeweyer ElectroEikaart 213740Bilzen
Electro Technics BilzenBremakker 123740Waltwilder
Thoelen MauriceBornstraat 233721Vliermaalroot
Gegevens van airco montagebedrijven Bilzen vergelijken

Je huis verkoelen?

Vergelijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn velerlei soorten units waar je uit kunt kiezen. Hieronder behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Design airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Bilzen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Bilzen: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Mechanische Ventilatie.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Bilzen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Bilzen variëren enorm. De totale kosten verschillen per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht verstrekken we een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Bilzen. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductBeschrijvingInvestering
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1190 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2915
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2255
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€395 – €875
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €175 – €635
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Bilzen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warm huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Bilzen. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs komt tot stand door velerlei aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de montagekosten. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Daarbij moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €95 tot €300 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ongeveer 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Bilzen. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt o.a. naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie