Airco Installatie Tongeren

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Tongeren levert jou een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal verzamel je vakkundige tips over de velerlei soorten producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens faciliteren we adressen van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Tongeren

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal Belgen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Tongeren. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Tongeren voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij zonder gedoe gecertificeerde montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-tongeren-3700

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Tongeren (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Verder regelen ze vacumeren en onderhoud. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Tongeren (gemeente Tongeren, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Zutendaal, Maaseik, Oudsbergen, As, Dilsen-Stokkem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vergelijk de populairste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan een aantal verschillende modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Tongeren: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Tongeren: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Tongeren.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Tongeren zijn heel divers. De totale kosten wisselen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het onderstaande schema verstrekken wij een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Tongeren. Deze prijsindicaties zijn excl. onderhoudsinterval, navullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1190 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2155 – €2900
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1140 – €2240
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€435 – €815
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €235 – €700
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Tongeren.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco installeren door een STEK installateur in Tongeren. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt bepaald door velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Als laatste moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €90 tot €310 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt rond de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Tongeren. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie