Airco Installatie Diets-Heur

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Diets-Heur zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina vind je waardevolle info over de verscheidene type producten in België en een handig keuzeadvies. Bovendien bekijk je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Diets-Heur

Het Belgische klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Diets-Heur. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Diets-Heur voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je zonder gedoe deskundige installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-diets-heur-3700

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Diets-Heur (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem integreren. Ook zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Diets-Heur (gemeente Tongeren, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Berg, S Herenelderen, Opoeteren, Neeroeteren, Wijshagen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit diverse soorten units die men kan installeren. In het gedeelte hierna vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Diets-Heur: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Diets-Heur: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Vaste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Diets-Heur.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Diets-Heur kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In onderstaand overzicht tref jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Diets-Heur. De getoonde tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, navullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingTarieven
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1165 – €1970
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2170 – €2930
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1140 – €2270
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €160 – €605
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Diets-Heur.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is te gebruiken via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een vakkundige installateur in Diets-Heur. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de montage. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je gemiddelde €95 tot €265 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt zo’n 1,60 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan je zelf de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Diets-Heur. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie