Airco Installatie Itterbeek

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Itterbeek kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs check je waardevolle tips en adviezen over de diverse type apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je gegevens van lokale montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Itterbeek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer Belgen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Itterbeek. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Itterbeek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Op deze pagina zoek jij razendsnel gecertificeerde installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-itterbeek-1701

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Itterbeek (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem integreren. Bovendien regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema bekijk jij showrooms en airco monteurs in Itterbeek (gemeente Dilbeek, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Sint-Ulriks-Kapelle, Sint-Martens-Bodegem, Bellingen, Beert, Elingen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen diverse systemen die mogelijk interessant zijn. Hieronder bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Itterbeek: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Itterbeek: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Zolder airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Itterbeek.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Itterbeek zijn nogal verschillend. De kosten variëren per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de vergelijker hieronder tref je een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Itterbeek. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingTarieven
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €2025
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2165 – €2945
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1190 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €360 – €805
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€215 – €665
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Itterbeek.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is te gebruiken aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Itterbeek. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs is gebaseerd op velerlei onderdelen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens heb je te dealen met een grotere stroomvraag en dus een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van om en nabij de €80 tot €270 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type opstelling en koelvermogen. De professionele modellen verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem benodigd grofweg 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Itterbeek. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur checkt o.a. condensor, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie