Airco Installatie Rucphen

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Rucphen levert een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Hier tref je praktische tips en informatie over de verschillende type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Ook lees je adressen van regionale montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rucphen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Rucphen. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Rucphen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website vind jij snel & eenvoudig gespecialiseerde montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-rucphen-4715

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Rucphen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montage experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem installeren. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Rucphen (gemeente Rucphen, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Roosendaal, Tholen, Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Jordens Service BVWatermolenstraat 14708ANRoosendaal
Biesheuvel Airconditioning & KoeltechniekDe Meeten 664706NHRoosendaal
Klimaat Service RoosendaalVaartveld 194704SERoosendaal
Lijst met airco montagebedrijven Rucphen vergelijken

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten units die je kunt toepassen. Hieronder vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Rucphen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Rucphen: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Rucphen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere winkels en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Rucphen liggen nogal uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Rucphen. Deze prijsindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingKosten
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1155 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2175 – €2970
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1165 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €355 – €810
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €605
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Rucphen.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Rucphen. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt vastgesteld door verschillende aspecten. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Ook moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €70 tot €310 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van a-merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem moet ruwweg 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Rucphen. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman controleert onder andere naar koelvloeistof, verdamper, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie