Airco Installatie Bergen op Zoom

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Bergen op Zoom resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker lees je belangrijke tips en informatie over de verschillende soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede bieden wij de gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Bergen op Zoom

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Bergen op Zoom. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Bergen op Zoom voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website zoek je snel en simpel gecertificeerde monteurs. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-bergen-op-zoom-4616

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Bergen op Zoom (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem inregelen. Ook zorgen zij voor onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Bergen op Zoom (gemeente Bergen op Zoom, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hulst, Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland, Goes.

FirmaAdresPostcodePlaats
NK Installatietechniek BVVeilingdreef 114614RXBergen op Zoom
Jernic HandelsondernemingZuid-Oostsingel 174611BBBergen op Zoom
Poppe InstallatietechniekHulsterweg 75c4587LGKloosterzande
Tabel met airco montagebedrijven Bergen op Zoom vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vind de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen die je kunt toepassen. In onderstaande tekst tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Bovendien is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Bergen op Zoom: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Bergen op Zoom: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezetref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco bestellen.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Bergen op Zoom.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Bergen op Zoom kunnen flink uiteen lopen. De tarieven wisselen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht check je een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bergen op Zoom. De kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1250 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2170 – €2930
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1185 – €2290
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €380 – €860
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €225 – €650
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Bergen op Zoom.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan men activeren middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airco installeren door een betrouwbare installateur in Bergen op Zoom. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels vele bouwstenen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Daarnaast moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Dit schatten we op €70 tot €250 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ruwweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Bergen op Zoom. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie