Airco Installatie Terneuzen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Terneuzen kan enorm helpen voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal bekijk je goede tips en adviezen over de diverse soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens tref je de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Terneuzen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Terneuzen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Terneuzen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je snel & eenvoudig lokale monteurs. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-terneuzen-4535

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Terneuzen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Terneuzen (gemeente Terneuzen, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sluis, Noord-Beveland, Goes, Borsele, Kapelle.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Lannoo KoeltechniekSmedekensbrugge 134527GEAardenburg
Buysse koeltechniekSteigerschuit 274511HXBreskens
AircozeelandSteigerschuit 254511HXBreskens
Adresgegevens van airco montagebedrijven Terneuzen vergelijken

Je huis verkoelen?

Bekijk de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden velerlei soorten modellen die men kan installeren. Hierna bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Terneuzen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Terneuzen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco kooptips.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Terneuzen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Terneuzen zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen fluctueren sterk per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema verstrekken we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Terneuzen. De prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €2010
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2150 – €3000
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1135 – €2250
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€350 – €835
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€165 – €615
Lijst met de prijzen van airconditioning in Terneuzen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door middel van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warme woning in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Terneuzen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €275 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en rendement / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem moet om en nabij de 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Terneuzen. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie