Airco Installatie Kapelle

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Kapelle draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal check je handige tips en info over de velerlei soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast verstrekken wij gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Kapelle

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Kapelle. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kapelle voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk jij zonder gedoe professionele montagebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-kapelle-4421

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Kapelle (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Tevens kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Kapelle (gemeente Kapelle, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Reimerswaal, Vlissingen, Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit meerdere apparaten die geschikt kunnen zijn. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco installatie.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en de toenemende energierekening. Verder moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Kapelle: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Kapelle: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Luchtbehandeling.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Kapelle.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere winkels en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Kapelle liggen nogal uiteen. De kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het schema hierna check je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kapelle. De getoonde prijzen zijn exclusief onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1160 – €2045
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2160 – €2990
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1185 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€385 – €870
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €210 – €665
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Kapelle.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie zo’n airco installeren door een STEK installateur in Kapelle. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door vele onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Tevens krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op €75 tot €270 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en koelvermogen. De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van populaire merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem moet rond de 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Kapelle. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De monteur inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie