Airco Installatie Schouwen-Duiveland

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Schouwen-Duiveland draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal tref je nuttige tips en adviezen over de verscheidene soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens verzamel je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Schouwen-Duiveland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Schouwen-Duiveland. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Schouwen-Duiveland voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je snel & eenvoudig vakbekwame installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-schouwen-duiveland-4316

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Schouwen-Duiveland (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Verder zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Schouwen-Duiveland (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Altena, Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren.

NaamAdresPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Lijst met airco montagebedrijven Schouwen-Duiveland vergelijken

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten producten die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Schouwen-Duiveland: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Schouwen-Duiveland: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Schouwen-Duiveland.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2022 met plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Schouwen-Duiveland variëren enorm. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen essentieel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst hieronder bieden wij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Schouwen-Duiveland. De tarieven zijn exclusief onderhoudsinterval, navullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2210 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1145 – €2200
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €410 – €840
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€225 – €675
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Schouwen-Duiveland.

Top-10 merken september 2022

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warm appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een vakkundige installateur in Schouwen-Duiveland. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door velerlei onderdelen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan ongeveer €80 tot €285 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort installatie en koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem benodigd grofweg 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Schouwen-Duiveland. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie