Airco Installatie Brouwershaven

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Brouwershaven zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal faciliteren we waardevolle tips en info over de diverse type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je gegevens van geschikte installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Brouwershaven

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Brouwershaven. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Brouwershaven voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina check jij snel & eenvoudig betrouwbare montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-brouwershaven-4318

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Brouwershaven (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Brouwershaven (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor, Bruinisse.

FirmaAdresPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Lijst met airco montagebedrijven Brouwershaven vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We kennen allerlei units die men kan installeren. In het volgende overzicht vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Brouwershaven: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Brouwershaven: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Inbouw airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Brouwershaven.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2022 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Brouwershaven kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht vind jij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Brouwershaven. De getoonde kosten zijn excl. periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingKosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1180 – €2005
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2195 – €2995
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1185 – €2255
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €395 – €860
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€155 – €685
Tabel met de kosten van airconditioning in Brouwershaven.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen middels een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Brouwershaven. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een duurzamere manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van gemiddelde €90 tot €265 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom dan instap-modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd zo’n 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Brouwershaven. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt o.a. naar verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie