Airco Installatie Nieuwerkerk

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Nieuwerkerk draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs verzamel je praktische tips en adviezen over de verschillende soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien vind je de gegevens van geschikte installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Nieuwerkerk

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Nieuwerkerk. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Nieuwerkerk voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind jij snel vakbekwame vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-nieuwerkerk-4318

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Nieuwerkerk (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Ook zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Nieuwerkerk (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor, Bruinisse, Sirjansland.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Overzicht met airco montagebedrijven Nieuwerkerk vergelijken

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit allerlei units waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Nieuwerkerk: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Nieuwerkerk: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco met verwarming.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Nieuwerkerk.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2022 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Nieuwerkerk liggen nogal uiteen. De kosten wisselen per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder tref jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Nieuwerkerk. Deze tariefindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, navullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1210 – €2015
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2135 – €2900
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1195 – €2225
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €395 – €850
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €645
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Nieuwerkerk.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm appartement in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Nieuwerkerk. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tevens heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op €80 tot €260 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware modellen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd rond de 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Nieuwerkerk. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman checkt o.a. condensor, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie