Airco Installatie Noordgouwe

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2022? Een airco kopen in Noordgouwe draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs tref je goede tips over de diverse soorten producten en bieden wij een handige keuzegids. Ook faciliteren we contactgegevens van erkende monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Noordgouwe

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Noordgouwe. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Noordgouwe voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je razendsnel populaire monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-noordgouwe-4317

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Noordgouwe (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige monteurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Noordgouwe (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zonnemaire, Dreischor, Bruinisse, Sirjansland, Oosterland.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Noordgouwe vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen meerdere systemen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Noordgouwe: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Noordgouwe: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco zonder slang.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te installeren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Noordgouwe.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1050.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2022 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Noordgouwe liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen wisselen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgaande overzicht check je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Noordgouwe. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, reinigen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €2020
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2965
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1200 – €2220
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €360 – €900
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€160 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Noordgouwe.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is te gebruiken aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Noordgouwe. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels diverse aspecten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je ongeveer €95 tot €250 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort installatie en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van marktleiders als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt bij benadering 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Noordgouwe. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman checkt o.a. koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie