Airco Installatie Vijfheerenlanden

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Vijfheerenlanden levert jou extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina check je nuttige tips en informatie over de verschillende type oplossingen en een handig keuzeadvies. Mede bieden wij de gegevens van lokale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vijfheerenlanden

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Vijfheerenlanden. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Vijfheerenlanden voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij eenvoudig deskundige installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-vijfheerenlanden-4131

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Vijfheerenlanden (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige monteurs kunnen overal het juiste klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Vijfheerenlanden (gemeente Vijfheerenlanden, provincie Utrecht). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, Houten.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Check de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan diverse soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Vijfheerenlanden: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Vijfheerenlanden: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Vijfheerenlanden.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in winkels en de horeca.

Goedkoopste airco december 2023 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Vijfheerenlanden kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht verstrekken we een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Vijfheerenlanden. De tarieven zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelToelichtingPrijzen
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1170 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2135 – €2990
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2240
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€395 – €800
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €200 – €700
Schema met de tarieven van airconditioning in Vijfheerenlanden.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Vijfheerenlanden. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. verschillende aspecten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je €80 tot €310 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een hele woning vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt circa 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Vijfheerenlanden. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. condensor, compressor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie