Airco Installatie Nieuwland

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Nieuwland levert jou extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal bieden wij goede informatie over de verschillende soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien bekijk je adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Nieuwland

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Nieuwland. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Nieuwland voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel bekwame montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-nieuwland-4245

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Nieuwland (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem installeren. Daarnaast staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het overzicht hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Nieuwland (gemeente Vijfheerenlanden, provincie Utrecht). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Arkel, Hoogblokland, Ameide, Meerkerk, Lexmond.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Bekijk de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen diverse soorten systemen die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Nieuwland: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Nieuwland: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Nieuwland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een prettige gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere winkels en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Nieuwland laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna lees je de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Nieuwland. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingPrijsindicatie
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1245 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2970
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1195 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€435 – €810
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€210 – €620
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Nieuwland.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warme woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airco installeren door een goede installateur in Nieuwland. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. een aantal aspecten. Natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Ook noemen we nog een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op een €85 tot €255 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van a-merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Nieuwland. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie