Airco Installatie Buren

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Buren draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker tref je nuttige tips en adviezen over de diverse soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Bovendien bekijk je adres- en contactgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Buren

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Buren. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Buren voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website tref jij zonder gedoe deskundige monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-buren-4117

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Buren (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem integreren. Voorts zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Buren (gemeente Buren, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, Houten, Wijk bij Duurstede.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koeleffekt B.V.Plantijnweg 204104BBCulemborg
AVI Airconditioning & Klimaatbeheersing B.V.Bellweg 204104BJCulemborg
Carrier Refrigeration Benelux BVBeesdseweg 74104AWCulemborg
Schema met airco montagebedrijven Buren vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vind de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, of op je werk. We kennen velerlei soorten producten die mogelijk interessant zijn. Hieronder behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Kanaal Airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Buren: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Buren: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Buren.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een constante koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in kantoren en hotels.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Buren liggen nogal uiteen. De tarieven zijn weer anders per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna verstrekken we een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Buren. Deze kostenindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingKosten
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1165 – €2050
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2210 – €2930
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1195 – €2205
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€440 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €175 – €615
Tabel met de tarieven van airconditioning in Buren.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een erkende installateur in Buren. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje bestaat uit vele factoren. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met €95 tot €270 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van de bekende merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem moet om en nabij de 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Buren. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur controleert onder andere naar verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie