Airco Installatie Ingen

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Ingen draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker bieden wij uitgebreide informatie over de verscheidene soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Mede tref je de gegevens van regionale montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Ingen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Ingen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Ingen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel en simpel vakbekwame monteurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ingen-4031

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Ingen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Voorts zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Ingen (gemeente Buren, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Eck en Wiel, Rijswijk, Maurik, Kerk Avezaath, Wadenoijen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn diverse soorten units die kunnen worden geplaatst. Hieronder tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Ingen: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Ingen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezevind je hieronder. Bekijk ook meer over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Ingen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Ingen variëren enorm. De prijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de bijgaande tabel bieden wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Ingen. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingPrijzen
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1250 – €1980
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2170 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1165 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€365 – €830
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€190 – €655
Tabel met de kosten van airconditioning in Ingen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Ingen. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen & koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met vele bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Ook krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van gemiddelde €70 tot €255 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt plusminus 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Ingen. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie