Airco Installatie Gorinchem

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Gorinchem levert jou extra verkoeling thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker verzamel je waardevolle tips over de verschillende type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook vind je gegevens van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in de woning installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Gorinchem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Gorinchem. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Gorinchem voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze website bekijk je eenvoudig geschikte monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-gorinchem-4203

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Gorinchem (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de onderstaande tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Gorinchem (gemeente Gorinchem, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren, Culemborg, Neder-Betuwe.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Innovation Concepts BVLombardstraat 124201BHGorinchem
Vocor International BVRijnstraat 51/C4191CKGeldermalsen
FrigostarDwarsstraat 54191WLGeldermalsen
Lijst met airco montagebedrijven Gorinchem vergelijken

Extra koeling in huis?

Offertes van de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse soorten units die men kan installeren. Bijgaand check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Gorinchem: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Gorinchem: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Subsidie voor een airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Gorinchem.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2022 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Gorinchem kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel tref je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Gorinchem. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingPrijzen
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1155 – €2000
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2200 – €2965
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1110 – €2300
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €405 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€225 – €690
Lijst met de prijzen van airconditioning in Gorinchem.

Top-10 merken september 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat de airco plaatsen door een STEK installateur in Gorinchem. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs wordt bepaald door velerlei posten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Ga maar uit van om en nabij de €80 tot €295 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt ongeveer 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Gorinchem. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie