Airco Installatie Oppenhuizen

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Oppenhuizen levert een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker faciliteren we nuttige info over de beste toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je de gegevens van erkende monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Oppenhuizen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Oppenhuizen. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Oppenhuizen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij snel professionele installateurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-oppenhuizen-8625

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Oppenhuizen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem installeren. Bovendien zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het volgende schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Oppenhuizen (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Uitwellingerga, Jutrijp, Hommerts, Heeg, Oosthem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden meerdere systemen waar je uit kunt kiezen. Hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oppenhuizen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Oppenhuizen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Oppenhuizen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Oppenhuizen lopen zeer uiteen. De onkosten kunnen afwijken per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het volgende schema verstrekken wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oppenhuizen. De getoonde kosten zijn excl. het onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €2045
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2145 – €2975
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1135 – €2260
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €390 – €845
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €185 – €645
Lijst met de kosten van airconditioning in Oppenhuizen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een professionele installateur in Oppenhuizen. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs kan men berekenen met een aantal posten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Daarnaast het benodigde onderhoud. Ook noemen we nog een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €90 tot €305 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem vraagt circa 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oppenhuizen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist checkt o.a. verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie