Airco Installatie Súdwest-Fryslân

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Súdwest-Fryslân zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina check je nuttige tips en info over de verscheidene soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast bekijk je de gegevens van geschikte installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Súdwest-Fryslân

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Súdwest-Fryslân. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Súdwest-Fryslân voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je snel en simpel lokale monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-sudwest-fryslan-8751

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Súdwest-Fryslân (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem aanleggen. Verder zorgen zij voor onderhoud en service. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Súdwest-Fryslân (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals De Fryske Marren, Heerenveen, Westerveld, Ooststellingwerf, Weststellingwerf.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn verscheidene producten die men kan installeren. Hierna tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: ISDE airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Súdwest-Fryslân: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Súdwest-Fryslân: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Beste airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Súdwest-Fryslân.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Súdwest-Fryslân zijn nogal verschillend. De prijzen variëren per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het overzicht hieronder check je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Súdwest-Fryslân. De getoonde kosten houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingInvestering
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1235 – €2010
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2215 – €2970
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1140 – €2275
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€440 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €660
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Súdwest-Fryslân.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Súdwest-Fryslân. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met verschillende posten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Vergeet niet het standaard onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €90 tot €250 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt zo’n 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Súdwest-Fryslân. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie