Airco Installatie Britswert

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Britswert resulteert in een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website check je uitgebreide tips en info over de velerlei type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens verstrekken wij de gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Britswert

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Britswert. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Britswert voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij probleemloos lokale vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-britswert-8636

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Britswert (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem integreren. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Britswert (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Boazum, Ysbrechtum, Tirns, Loënga, Scharnegoutum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit meerdere systemen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Britswert: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Britswert: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Britswert.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Britswert liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen variëren per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Britswert. Deze prijsindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, navullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingPrijzen
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1220 – €1975
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2140 – €2950
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1140 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€410 – €875
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €195 – €655
Schema met de tarieven van airconditioning in Britswert.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airco monteren door een STEK installateur in Britswert. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die zo op een duurzamere manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt gebudgetteerd middels vele onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een duurder energiecontract. Houd rekening met ongeveer €75 tot €270 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem benodigd plusminus 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Britswert. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie