Airco Installatie Ysbrechtum

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Ysbrechtum kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op deze website check je bruikbare tips en adviezen over de verschillende soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede verzamel je gegevens van plaatselijke installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Ysbrechtum

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ysbrechtum. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Ysbrechtum voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je snel de beste vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-ysbrechtum-8633

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Ysbrechtum (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem integreren. Tevens zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Ysbrechtum (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Tirns, Loënga, Scharnegoutum, Goënga, Gauw.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. We kennen diverse producten waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het hoge energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Ysbrechtum: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemkent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Ysbrechtum: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Stilste airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Ysbrechtum.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een aangename koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Ysbrechtum zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen variëren per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande overzicht verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Ysbrechtum. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelToelichtingPrijzen
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €2050
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2125 – €2925
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1115 – €2275
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€415 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€215 – €700
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Ysbrechtum.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Ysbrechtum. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels verschillende posten. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Verder heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €270 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type opstelling en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van populaire merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem moet ruwweg 1,45 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ysbrechtum. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie