Airco Installatie Boazum

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een airco kopen in Boazum resulteert in een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we waardevolle tips en informatie over de verscheidene type oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bieden wij gegevens van erkende installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in een appartement installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Boazum

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Boazum. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Boazum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je snel de beste installateurs. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-boazum-8635

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Boazum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Boazum (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Ysbrechtum, Tirns, Loënga, Scharnegoutum, Goënga.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Check de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn velerlei soorten modellen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco Offertes.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Boazum: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Boazum: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Kleinste airco.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Boazum.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een aangename koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco juli 2024 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Boazum kunnen flink uiteen lopen. De tarieven wisselen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel check je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Boazum. De prijzen zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1220 – €2025
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2200 – €2935
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1185 – €2225
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€415 – €880
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €195 – €645
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Boazum.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Boazum. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Tenslotte heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €260 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grote multi-split modellen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de kleine modellen. De slimme airco’s van marktleiders als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem moet zo’n 1,50 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Boazum. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur kijkt bijv. naar compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie