Airco Installatie Pelt

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Pelt draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie over de verscheidene type producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Mede faciliteren we adressen van regionale installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Pelt

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Pelt. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Pelt voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je snel en simpel goede installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-pelt-3900

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Pelt (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanleggen. Bovendien kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema zoek jij showrooms en airco monteurs in Pelt (gemeente Pelt, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Gingelom, Heers, Nieuwerkerken, Borgloon, Wellen.

FirmaAdresPostcodePlaats
SHOW CASE EVENTSHoevenstraat 1053900Overpelt
Salmon EntecBrugstraat 103890Montenaken
D’Hondt JimmyMontenakenstraat 18/F3890Montenaken
Contactgegevens van airco montagebedrijven Pelt vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden veel verschillende soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hierna lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Pelt: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Pelt: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco bestellen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Pelt.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Pelt liggen nogal uiteen. De tarieven kunnen afwijken per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het schema hierna tref je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Pelt. De getoonde prijzen zijn excl. periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €2010
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2145 – €2995
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1185 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €825
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€180 – €650
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Pelt.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan men activeren door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco monteren door een vakkundige installateur in Pelt. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten bestaat uit meerdere aspecten. Je begint met het advies, de airco en de montagekosten. Vergeet niet het standaard onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Houd rekening met ongeveer €80 tot €255 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De professionele systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van a-merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem moet zo’n 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Pelt. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie