Airco Installatie Nieuwerkerken

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Nieuwerkerken kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website verzamel je goede tips en info over de beste soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook lees je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Nieuwerkerken

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Nieuwerkerken. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Nieuwerkerken voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij razendsnel geschikte installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-nieuwerkerken-3850

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Nieuwerkerken (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installateurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem installeren. Verder kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de tabel hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Nieuwerkerken (gemeente Nieuwerkerken, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Borgloon, Wellen, Sint-Truiden, Voeren, Riemst.

NaamAdresPostcodePlaats
RG TechnicsLambertusstraat 1213840Borgloon
Moens Francis Algemene Dak- & TorenwerkenWilderenlaan 52-543803Wilderen
Van Camp BVBATiensesteenweg 723800Sint-Truiden
Schema met airco montagebedrijven Nieuwerkerken vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. We onderscheiden diverse modellen die men kan installeren. In het gedeelte hierna lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Multi split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Nieuwerkerken: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Nieuwerkerken: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Koelvermogen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Nieuwerkerken.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Nieuwerkerken kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder tref jij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Nieuwerkerken. Deze prijsindicaties zijn zonder het onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingInvestering
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1160 – €2050
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2140 – €2975
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1170 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €435 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€215 – €655
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Nieuwerkerken.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan snel de airco installeren door een goede installateur in Nieuwerkerken. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs komt tot stand door velerlei aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met plusminus €85 tot €250 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van de bekende merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem rekent om en nabij de 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Nieuwerkerken. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie