Airco Installatie Kozen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Kozen levert jou een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we nuttige informatie over de diverse soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Ook tref je adressen van geschikte installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Kozen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Kozen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kozen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij snel bekwame vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-kozen-3850

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Kozen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem integreren. Ook staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Kozen (gemeente Nieuwerkerken, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Binderveld, Voort, Rijkel, Kuttekoven, Kolmont.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht thuis of op kantoor. Er zijn verscheidene producten die je kunt toepassen. In onderstaande tekst kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Kanaal Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Kozen: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Kozen: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Kozen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1175.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Kozen variëren enorm. De prijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder vind jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Kozen. De prijzen zijn zonder het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductToelichtingPrijsindicatie
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €2015
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2205 – €2980
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1170 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €410 – €890
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€245 – €610
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Kozen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warme woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco installeren door een goede installateur in Kozen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. meerdere aspecten. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Daarnaast het periodieke onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €90 tot €305 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ruwweg 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Kozen. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De expert inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie