Airco Installatie Maarheeze

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Maarheeze kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl bekijk je uitgebreide tips en info over de diverse soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens check je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Maarheeze

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Maarheeze. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Maarheeze voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel en simpel de beste vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-maarheeze-6026

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Maarheeze (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem integreren. Daarnaast staan ze open voor onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Maarheeze (gemeente Cranendonck, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Budel, Wessem, Thorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Bekijk de beste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit diverse soorten units die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Maarheeze: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Maarheeze: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Split airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Maarheeze.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Maarheeze laten een grote variatie zien. De prijzen wisselen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Maarheeze. De prijzen zijn zonder het onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1185 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2150 – €2940
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1105 – €2285
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €410 – €880
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €215 – €690
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Maarheeze.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Maarheeze. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De prijs kan men berekenen met verschillende factoren. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Daarbij krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Houd rekening met om en nabij de €75 tot €255 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type systeem en koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van marktleiders als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ongeveer 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Maarheeze. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie