Airco Installatie Schardam

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Schardam kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website vind je vakkundige tips over de diverse soorten producten en een handig keuzeadvies. Ook tref je adres- en contactgegevens van regionale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Schardam

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Schardam. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Schardam voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je binnen no-time de beste installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-schardam-1476

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Schardam (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem maken. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In het overzicht hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Schardam (gemeente Edam-Volendam, provincie Noord-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. We kennen diverse soorten producten die je kunt toepassen. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Schardam: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Schardam: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco vergelijken.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Schardam.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Schardam variëren enorm. De kosten wisselen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Ook is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel tref je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Schardam. Deze tariefindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingKosten
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1225 – €2025
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2225 – €2925
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1200 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €355 – €900
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€170 – €600
Lijst met de tarieven van airconditioning in Schardam.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airco monteren door een goede installateur in Schardam. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. een aantal posten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en daarbij een hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per systeem en rendement / koelvermogen. De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van marktleiders als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem moet circa 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Schardam. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur kijkt naar onderdelen als condensor, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie