Airco Installatie Dronten

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een airco kopen in Dronten zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op dit portaal vind je bruikbare informatie over de verscheidene soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je contact- en adresgegevens van lokale installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Dronten

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Dronten. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Dronten voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina check je snel gecertificeerde montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-dronten-8252

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Dronten (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In de onderstaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Dronten (gemeente Dronten, provincie Flevoland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Lelystad, Heerde, Epe, Olst-Wijhe, Raalte.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Geerlofs KoeltechniekDe Dagmaat 798252JBDronten
Airvisie bvPostbus 1568250ADDronten
Beurze IJsmachines BVKolkweg 178243PNLelystad
Lijst met airco montagebedrijven Dronten vergelijken

Een koelere woning?

Vind de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit verscheidene systemen die men kan installeren. In het gedeelte hierna check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Dronten: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Dronten: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Klimaatsysteem.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Dronten.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een merkbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoren en hotels.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Dronten laten een grote variatie zien. De tarieven kunnen afwijken per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema geven we een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Dronten. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelToelichtingInvestering
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €1980
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2930
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1185 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €820
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €165 – €690
Tabel met de kosten van airconditioning in Dronten.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Dronten. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere posten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Denk dan aan gemiddelde €80 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van marktleiders als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt circa 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Dronten. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, condensor, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie