Airco Installatie Swifterbant

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Swifterbant draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl bieden wij concrete tips en info over de verscheidene soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder check je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Swifterbant

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Swifterbant. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Swifterbant voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je binnen no-time bekwame installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-swifterbant-8255

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Swifterbant (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem maken. Daarnaast zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Swifterbant (gemeente Dronten, provincie Flevoland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Marle, Welsum, Veessen, Vorchten, Wapenveld.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
International AirconditioningDe Rede 618254KBDronten
Airvisie B.V.de Regge 438253PGDronten
Profair LuchtbehandelingDe Gouwe 26f8253PADronten
Gegevens van airco montagebedrijven Swifterbant vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen een aantal verschillende modellen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Swifterbant: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Swifterbant: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Swifterbant.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco januari 2022 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Swifterbant lopen zeer uiteen. De kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In de bijgaande tabel check jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Swifterbant. De prijzen zijn exclusief periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1225 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2130 – €2975
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1130 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€385 – €800
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €235 – €645
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Swifterbant.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warme woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Swifterbant. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op een aantal onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan €90 tot €300 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem rekent plusminus 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Swifterbant. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt o.a. naar compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie