Airco Installatie Wapenveld

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Wapenveld draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs vind je belangrijke informatie over de verscheidene soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Mede tref je adres- en contactgegevens van erkende installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Wapenveld

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Wapenveld. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Wapenveld voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij binnen no-time gecertificeerde vakmannen. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-wapenveld-8190

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Wapenveld (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem integreren. Voorts zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Wapenveld (gemeente Heerde, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Vaassen, Oene, Emst, Lemelerveld, Lemele.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen veel verschillende soorten uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. Bijgaand bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Wapenveld: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Wapenveld: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor thuis.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Wapenveld.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Wapenveld laten een grote variatie zien. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel check jij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Wapenveld. De kosten zijn excl. jaarlijks onderhoud, navullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingKosten
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1225 – €1960
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2130 – €2965
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1145 – €2290
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €385 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €655
Tabel met de prijzen van airconditioning in Wapenveld.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Wapenveld. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs bestaat uit verschillende bouwstenen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Verder krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €85 tot €260 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt ongeveer 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Wapenveld. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt bijv. naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie