Airco Installatie Vaassen

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Vaassen kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal bekijk je uitgebreide tips en adviezen over de diverse type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens bekijk je adressen van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vaassen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Vaassen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Vaassen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je snel & eenvoudig de beste montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-vaassen-8171

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Vaassen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de onderstaande tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Vaassen (gemeente Epe, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Oene, Emst, Lemelerveld, Lemele, Giethmen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende apparaten die mogelijk interessant zijn. Hierna tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Vaassen: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Vaassen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco zoeken op gebruik.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1375. Een goedkoop airco systeem in Vaassen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Vaassen lopen zeer uiteen. De prijzen zijn weer anders per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen essentieel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de bijgaande tabel vind jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Vaassen. De kosten zijn zonder het onderhouden van het systeem, reinigen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1195 – €1995
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2155 – €2950
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1185 – €2215
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€395 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €190 – €645
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Vaassen.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warm huis in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een professionele installateur in Vaassen. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Daarbij noemen we nog een grotere stroomvraag met als bijgevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je €70 tot €295 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning hebben meer stroom nodig dan de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent ongeveer 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Vaassen. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie