Airco Installatie Lemelerveld

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Lemelerveld resulteert in een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je vakkundige tips en informatie over de verschillende soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast faciliteren we contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Lemelerveld

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Lemelerveld. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Lemelerveld voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je probleemloos geschikte installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-lemelerveld-8152

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Lemelerveld (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Lemelerveld (gemeente Dalfsen, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Lemele, Giethmen, Dalmsholte, Lierderholthuis, Heino.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de beste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. We onderscheiden een aantal verschillende units die men kan installeren. In het gedeelte hierna bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Multi split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Lemelerveld: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lemelerveld: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Wand Airco.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Lemelerveld.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Lemelerveld variëren enorm. De totale kosten zijn weer anders per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de onderstaande tabel tref jij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Lemelerveld. De getoonde kosten zijn zonder het onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingKosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1170 – €2035
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2225 – €3000
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1195 – €2270
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €380 – €880
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€170 – €660
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Lemelerveld.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airco installeren door een vakkundige installateur in Lemelerveld. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten is gebaseerd op diverse factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Denk dan aan ongeveer €80 tot €250 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem rekent circa 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Lemelerveld. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie