Airco Installatie Dalmsholte

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Dalmsholte zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verzamel je vakkundige info over de verschillende type modellen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens bieden wij adressen van regionale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Dalmsholte

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Dalmsholte. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Dalmsholte voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij binnen no-time gespecialiseerde monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-dalmsholte-8146

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Dalmsholte (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Dalmsholte (gemeente Ommen, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Lierderholthuis, Heino, Wijhe, Wesepe, Olst.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de beste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit velerlei soorten modellen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Dalmsholte: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Dalmsholte: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco zonder slang.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Dalmsholte.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Dalmsholte zijn heel divers. De onkosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel tref je een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Dalmsholte. Deze tariefindicaties zijn zonder onderhoud, reinigen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €1980
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2155 – €2940
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1140 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €385 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€245 – €645
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Dalmsholte.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Dalmsholte. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door verschillende bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij heb je te maken met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je om en nabij de €80 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van populaire merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet bij benadering 1,45 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Dalmsholte. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie