Airco Installatie Dalfsen

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Dalfsen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs bieden wij uitgebreide tips over de velerlei type modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens check je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Dalfsen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Dalfsen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Dalfsen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je snel en simpel populaire vakmannen. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-dalfsen-7720

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Dalfsen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem integreren. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande schema vind je showrooms en airco monteurs in Dalfsen (gemeente Dalfsen, provincie Overijssel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Twenterand, Tubbergen, Wierden, Borne, Almelo.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Spaander Lucht TechniekWielewaalplein 227711LANieuwleusen
Bakhuis Koudetechniek VOFKroezenhoek 4c7683PMDen Ham
vanderVegtLBT.nlOude Hoevenweg 667671PKVriezenveen
Contactgegevens van airco montagebedrijven Dalfsen vergelijken

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden een aantal verschillende uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Dalfsen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Dalfsen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Dalfsen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Dalfsen liggen nogal uiteen. De kosten zijn weer anders per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel check je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Dalfsen. De getoonde kosten zijn zonder periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingTarieven
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1200 – €2025
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2145 – €2930
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1135 – €2270
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €355 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€185 – €700
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Dalfsen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomer en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een betrouwbare installateur in Dalfsen. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs bestaat uit velerlei bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Tevens heb je te maken met een grotere stroomvraag met als resultaat een hogere energierekening. Dit schatten we op €85 tot €280 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem moet rond de 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Dalfsen. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De specialist controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie