Airco Installatie Vlist

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Vlist kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij belangrijke tips over de verschillende type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens tref je gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Vlist

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Vlist. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Vlist voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij snel de beste installateurs. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-vlist-2855

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Vlist (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Ook staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Vlist (gemeente Krimpenerwaard, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Haastrecht, Gouderak, Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Offertes van de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. Hieronder check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Vlist: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Vlist: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Vlist.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Vlist laten een grote variatie zien. De tarieven kunnen afwijken per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Vlist. De prijzen houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingKosten
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1200 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2210 – €2910
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1110 – €2225
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €420 – €830
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€195 – €620
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Vlist.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan men activeren via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Vlist. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die zo op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels verschillende posten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarbij noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €80 tot €295 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De zware systemen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem vraagt circa 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Vlist. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De vakman inspecteert o.a. verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie