Airco Installatie Altena

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een airco kopen in Altena levert jou een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website bekijk je nuttige tips en adviezen over de diverse type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast verzamel je gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Altena

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Altena. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Altena voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je snel & eenvoudig geschikte monteurs. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-altena-4265

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Altena (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem integreren. Ook staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Altena (gemeente Altena, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren, Culemborg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit meerdere systemen die mogelijk interessant zijn. Hierna behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Altena: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Altena: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Altena.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in winkels en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Altena zijn nogal verschillend. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Altena. De getoonde prijzen zijn zonder onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1160 – €1970
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2225 – €2955
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1150 – €2295
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€410 – €885
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€245 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Altena.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een hete woning in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner monteren door een goede installateur in Altena. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop heb je te maken met een grotere stroomvraag met als gevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van een €70 tot €310 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type installatie en rendement / koelvermogen. De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem benodigd zo’n 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Altena. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De vakman controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie