Airco Installatie Drongelen

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Drongelen levert een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier faciliteren we concrete informatie over de verscheidene soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens tref je de gegevens van erkende monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Drongelen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Drongelen. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Drongelen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je snel betrouwbare vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-drongelen-4267

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Drongelen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem integreren. Voorts zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Drongelen (gemeente Altena, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Eethen, Genderen, Veen, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de beste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. Er bestaan velerlei soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. Hierna lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Drongelen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemkent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Drongelen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Drongelen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een verwarming. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een aangename koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Drongelen variëren enorm. De kosten verschillen per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het bijgesloten overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Drongelen. Deze prijsindicaties zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SoortBeschrijvingOnkosten
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1170 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2135 – €2900
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1130 – €2205
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€395 – €885
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€165 – €680
Lijst met de prijzen van airconditioning in Drongelen.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warme woning in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Drongelen. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels vele onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Ook heb je te dealen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van gemiddelde €90 tot €315 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt plusminus 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Drongelen. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie