Airco Installatie Lemele

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Lemele draagt bij aan een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Hier check je nuttige informatie over de beste oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook bekijk je gegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lemele

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Lemele. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Lemele voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij snel & eenvoudig lokale installatiebedrijven. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-lemele-8148

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Lemele (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montage experts kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Lemele (gemeente Ommen, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Giethmen, Dalmsholte, Lierderholthuis, Heino, Wijhe.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Ontvang offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden allerlei uitvoeringen die je kunt toepassen. Hierna bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Lemele: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lemele: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Inbouw airco.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Lemele.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Lemele lopen zeer uiteen. De prijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. Hieronder in de tabel vind je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Lemele. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingKosten
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1245 – €2045
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2190 – €2990
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2220
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €425 – €870
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€205 – €700
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Lemele.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is te gebruiken middels een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Lemele. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse posten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Houd rekening met gemiddelde €75 tot €300 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de kleine modellen. De beste airco’s van populaire merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem gebruikt circa 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Lemele. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman checkt o.a. compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie