Airco Installatie Hekendorp

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Hekendorp biedt een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs check je bruikbare informatie over de beste soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede bieden wij contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hekendorp

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Hekendorp. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hekendorp voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij probleemloos deskundige monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hekendorp-3467

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Hekendorp (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Hekendorp (gemeente Oudewater, provincie Utrecht). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Waarder, Driebruggen, Papekop, Linschoten, Haarzuilens.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan meerdere uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. Hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Plafond Airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Hekendorp: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Hekendorp: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Caravan airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Hekendorp.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een prettige koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1300.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Hekendorp kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen verschillen per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht lees je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Hekendorp. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigingskosten en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1230 – €1955
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2945
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1130 – €2205
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €430 – €800
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€235 – €620
Tabel met de kosten van airconditioning in Hekendorp.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airco monteren door een professionele installateur in Hekendorp. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door een aantal aspecten. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Tevens heb je te dealen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op plusminus €85 tot €300 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type installatie en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem moet ruwweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Hekendorp. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie